Ca parte a activităților din această săptămână, elevii școlilor participante în cadrul proiectului Walk the Global Walk au discutat despre viziunea lor de orașe și comunități durabile.

 În opinia elevilor bucureșteni, un element central al dezvoltării urbane durabile este dialogul constant între autoritățile locale, ONG-uri și cetățeni ca bază pentru elaborarea de politici publice durabile.

Am constatat cu plăcere că au învățat din greșelile noastre și au proiectat orașe în care se pune accent pe limitarea industriilor poluante, adoptarea inovațiilor tehnologice pentru reducere poluării și reducerea consumului de resurse naturale. 

Planificarea urbană este centrată pe spații verzi și transportul public accesibil, in timp ce zonele industriale sunt împinse la periferia orașelor. Respectarea pluralității culturale nu a fost uitat, elevii români concepând zone multiculturale în comunitățile lor durabile ideale.

 

824


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy