Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Walk the Global Walk βρίσκεται μια ανάσα από την Εβδομάδα Δράσεων που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Φυλής 8-12 Απριλίου 2019. Πάνω από 80 εκπρόσωποι μαθητών 8 σχολείων του Δήμου Φυλής εξέφρασαν τις προτάσεις τους σε μία συγκέντρωση στις 13 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής.

Θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε σημεία του Δήμου Φυλής, εργασίες με ανακυκλώσιμα υλικά, δεντροφυτεύσεις, επιστημονικές έρευνες, θεατρικά δρώμενα και συναυλίες είναι μερικές μόνο από τις δράσεις τις οποίες προγραμματίζουν οι μαθητές του Δήμου Φυλής. Ο Δήμος Φυλής θα είναι ο πρώτος Δήμος από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το πρωί της 12ης Απριλίου 2019, όπου στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους σε ειδικά περίπτερα και με συναυλία. Η τελική ημέρα του προγράμματος είναι σε συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής

Η συνάντηση στις 13 Μαρτίου είχε ως στόχο τη συζήτηση και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, των καθηγητών και των  αρμόδιων στελεχών του Δήμου Φυλής, των εκπροσώπων της Action Aid και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, για την υποστήριξη και υλοποίηση των προτεινόμενων από τους μαθητές δράσεων. 

Παρόντες στη συνάντηση εκτός των άλλων ήταν και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος του Πολιτιστιικού και Αθλητικού Οργανισμού “Πάρνηθα κ. Μαυροειδής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σχίζας, ο υπεύθυνος πρασίνου κ. Γεωργιάδης, οι οποίοι έμπρακτα υποστηρίζουν τις δράσεις του προγράμματος, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές ως προς τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Δείτε και ένα μικρό βίντεο από τη συνάντηση!

https://youtu.be/DvyMMD2eyLs

IMG 0555IMG 0526

IMG 0537IMG 0575


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy