Στη 1η συνάντηση των 45 εκπροσώπων των μαθητών (οι οποίοι ονομάζονται “Youth Leaders”), εκπαιδεύτηκαν σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ειδικότερα στον 11ο στόχο του ΟΗΕ “Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες”. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν για την εκπαίδευση και συμβολικά στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” του Δημαρχείου της Φυλής, μια και πρόκειται για το σημείο των πολιτικών αποφάσεων του Δήμου μας.

Οι μαθητές και μαθήτριες θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν δράσεις που θα σχετίζονται με το πως οραματίζονται έναν Δήμο Φυλής με βάση την βιώσιμη ανάπτυξη.

H ενεργός συμμετοχή των μαθητών στο πρόγραμμα, καθώς και οι ιδέες τους, δείχνουν πως το πρόγραμμα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής στο εξωτερικό. Οι δραστηριότητες των μαθητών όχι μόνο θα αποτυπωθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, αλλά θα είναι και η αφορμή για επικοινωνία των μαθητών όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μεταξύ τους.

Αποκορύφωμα των δράσεων θα είναι η εβδομάδα Walk the Global Walk, η οποία θα πραγματοποιηθεί και στις 11 πόλεις του προγράμματος στην Ευρώπη. Στον Δήμο Φυλής η εβδομάδα των εκδηλώσεων θα υλοποιηθεί 8-12 Απριλίου 2019.

Η επόμενη συνάντηση των εκπροσώπων των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου μας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2019. Συχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο ενεργά καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους!


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy