Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 17-21 Μαΐου οι μαθητές/τριες που ήδη συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Youth Leaders) και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους δύνανται να πραγματοποιήσουν προαιρετικές δράσεις ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας (παρουσιάσεις, ομιλίες κλπ) που θα αποφασιστούν και θα συντονιστούν από τους μαθητές/τριες.

Κεντρική δράση για τα 7 σχολεία που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα είναι η δράση «Περπατώ για το Κλίμα και την Ειρήνη».

Στο πλαίσιο αυτή της δράσης θα δοθεί υλικό  σε κάθε σχολείο από τα προαναφερόμενα (κάλπη/πανό) και θα δοθεί ατομικό υλικό συμμετοχής στη δράση σε όσους/ες μαθητές/τριες δηλώσουν να συμμετάσχουν. Καθώς θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρο ένα ποδήλατο ανά σχολείο (ένας μαθητής/τρια ανά σχολείο)  οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν θα τοποθετήσουν τον μοναδικό αριθμό που θα τους δοθεί σε κάλπη που θα στηθεί στο χώρο του σχολείου ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση.

  • Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 17-21 Μαΐου οι μαθητές/τριες γράφουν σε ειδικές καρτέλες που θα προμηθευτούν από το πρόγραμμα ένα σύνθημα/μια πρόταση/μια ιδέα σχετικά με τον Στόχο 13: Δράση για το Κλίμα και τον Στόχο 16: Ειρήνη Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί.
  • Στη συνέχεια το μήνυμά τους ακούγεται στον κόσμο με τους ακόλουθους τρόπους:
  • Φωτογραφίζονται στο ειδικό banner που έχει τοποθετηθεί στο χώρο του σχολείου τους (7 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής)
  • Στη συνέχεια καταχωρούν τη συμμετοχή τους στην ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  http://bit.ly/walkgreece ή την στέλνουν στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. τη συμμετοχή τους επισυνάπτοντας και τη φωτογραφία τους ως πιστοποίηση της συμμετοχής τους στη δράση και οπωσδήποτε τον μοναδικό τους αριθμό στο ΘΕΜΑ του email.

Η δράση «Περπατώ για το Κλίμα και την Ειρήνη» αποτελεί μια εναλλακτική ειρηνική πορεία που συνδέει τον χώρο του σχολείου με τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι μια ευκαιρία να ακουστεί η φωνή των νέων της πόλης και να συνεχιστεί ο διάλογος που έχει ξεκινήσει μέσα από τις δράσεις του προγράμματος. 


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy