Javna ustanova „Regionlani koordinator istarske županije za europske programe i fondove“ u sklopu projekta WALK THE GLOBAL WALK organizira predavanje pod nazivom ‘Thunderbolt and lightning very very frightening me’. Predavanje će se održati 14/12/2020 u 12.00 sati a namijenjeno je svim zainteresiranim srednjoškolcima (16+).  

Što možemo očekivati kad su u pitanju promjene klime na Zemlji? Kako one utječu na proizvodnju hrane, hoćemo li ostati bez mandarina, riže ili nečega što nam je još dragocjenije? Kakve veze ima globalno zatopljenje s nedostatkom pitke vode ili, primjerice, s antraksom i demencijom? Možemo li nešto učiniti ili je već kasno?

Odgovore na ta i brojna druga pitanja pokazat će vam na zanimljiv način, uz pomoć isječaka iz poznatih filmova, meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar iz nevladine organizacije Društvo za oblikovanje održivog razvoja gdje se bavi zagovaranjem i aktivnostima za umanjivanje i prilagodbu klimatskim promjenama.

Vjerujemo da nećete neće ostati ravnodušni.

Za sudjelovanje na predavanju potrebna je prethodna registracija.

Registracije su otvorene do petka 11/12/2020.


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy