Едно изследване относно променящия се характер на пазаруването - от местните магазини до високите улични вериги и разрастването на интернет търговията. То се  проведе в София от ученици и учители, които направиха проучване на местно ниво.

Направено беше изследване на навиците за пазаруване сред членовете на семейството. Изследвани бяха различните цени на стоки в различни магазини. 

Беше извършено проучване на навиците за пазаруване на членовете на семейството, за да се проучи къде членовете на семейството пазаруват и колко често пазаруват на тези места.

За целта беше разработен лист за проучване на навиците за пазаруване, който също можете да използвате, за да проучите навиците за пазаруване на членовете на вашето семейство.

Трябва да напишете на листа информация за това кой сте поискали и къде пазаруват. Опитайте се да съберете повече информация. 

Вижте вашия попълнен анкетен лист;

Колко души питахте?

Колко различни места са пазарували?

Погледнете анкетите, които вашите съученици попълниха, постигнаха ли същите резултати като вас? Ако са различни, какво е различно?

 

Използвайки тази информация,направете и дебат, обмисляйки навиците за пазаруване и въздействието им върху опазването на околната среда. 


This website was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of CARDET and its project partners and do not necessarily reflect the views of the European Union.
[Project number: CSO-LA/2017/388-223] - Privacy Policy